Imagine Cup 2008 Heyecanı Başladı...

 

Microsoft tarafından öğrencilere yönelik olarak düzenlenen Imagine Cup yarışmasının bu yılki dünya finali Temmuz 2008’de Fransa’nın başkenti Paris'te gerçekleştirilecek. Yarışmanın Yazılım Tasarımı kategorisinde Türkiye'yi temsil edecek proje, Mayıs 2008’de düzenlenecek final sonrasında Microsoft Türkiye ve bilişim sektörünün yazılım alanında çalışan uzman kişilerinden oluşan jüri kurulu tarafından belirlenecek...
Bu yıl altıncısı düzenlenen yarışmada, bugüne kadar 100'ü aşkın ülkeden 125 binden fazla öğrenci yarıştı. Her yıl bir öncekinden daha fazla sayıda ve daha zorlu rakiplerin mücadele ettiği yarışmanın bu yılki teması, "sürdürülebilir çevre için, teknolojinin kullanıldığı bir dünya düşleyin" olarak belirlendi.

Imagine Cup 2008 yarışması, dünyanın genç bilişimcilerini, çevre alanındaki küresel sorunlara teknoloji desteğiyle çözüm getirecek çalışmalarla aktif katkı sağlamaya davet ediyor. Tüm dünyadan öğrenciler, ana temayı yansıtacakları kendi ilgi alanlarındaki yarışma dalında mücadele ederek, 10 bin ile 25 bin ABD doları arasında değişen ödülleri kazanmak için yarışacak. Başvuru tarihinde en az 16 yaşında ve bir eğitim kurumuna kayıtlı tüm öğrencilere açık olan yarışmada, üç ana kategori altında yer alan toplam dokuz yarışma fırsatı yer alıyor.

Teknoloji Çözümleri (Yazılım Tasarımı, Gömülü Sistem Geliştirme, Oyun Geliştirme), Beceri Yarışması (Hoshimi Projesi – Programlama Savaşı, Bilgi Teknolojileri Yarışması, Algoritma) ve Dijital Sanatlar (Fotoğraf, Kısa Film, Arayüz Tasarımı). Yarışmadaki alt kategorilerden, Yazılım Tasarımı dalında dünya finalisti olabilmek için öncelikle bu alanda düzenlenecek Türkiye finalinde ekipler yarışıyor olacak. 9 kategori için başvuruların, http://imaginecup.com/ üzerinden kabul edilmeye başlandığı yarışmada, Türkiye’den jüri kurulunca seçilecek proje ekibi, ülkemizi Temmuz ayında Fransa’da düzenlenecek uluslararası Imagine Cup 2008'de Yazılım Tasarımı kategorisinde finalist olarak temsil etme hakkını ve 25 bin dolarlık büyük ödülü kazanma şansını elde edecek.

Imagine Cup 2008 hakkında daha detaylı bilgi almak ve kayıt olmak için Imagine Cup 2008 Türkiye web sitesine http://imaginecup.msakademik.net/ adresinden ulaşabilirsiniz...

Yorum Gönder

0 Yorumlar

Ad Code

Responsive Advertisement