Windows Presentation Foundation, Grafik Performans

Merhabalar,

Bu aralar sık sık WPF 'i ve Win. Vista 'yı gerçek performansında nasıl çalıştırabilirim tarzında sorular alıyorum.

Bildiğiniz kadarıyla Win. Vista 'nın gerçek performansını göstermesi için 2CPU 2,0 GHZ, 2GB Memory falan filan gibi özellikler gerekiyordu. Bu özelliklerin dışında bir de grafik kartının önemli olduğundan bahsediyorduk. Bunun için de 1GB 'ye yakın ekran kartlarını tercih etmenizi öneririm.

Peki WPF 'i nasıl bir bilgisayarda çalıştırabiliriz. Vista WPF tabanlı bir işletim sistemi olduğuna göre WPF ile hazırlamış olduğumuz uygulamalarıda Vista sistem gereksinimlerine yakın bir bilgisayarda çalıştırmanız uygulamanızın sağlığı açısında oldukça faydalı olacaktır.

Fakat daha düşük sistem gereksinimlerinde çalışmaz mı diye kafanıza bir soru takılabilir. Tabii ki de çalışıyor. Fakat grafik seriliği dışında bazen gözle görülür bir yavaşlama gözlenebiliyor. Fakat bu durum Win XP ile oluyor. Yine Vista kullanıyorsanız bu tür sorunlar ile karşılaşmanız oldukça düşüktür.

Ayrıca kardeşimin almış olduğu bir bilgisayar var. Sanırım o bilgisayarın ekran kartı gerçek anlamda Vista ve WPF için biçilmiş kaftan gibi gözüküyor. Bu ekran kartının bir resmini aşağıda veriyorum.

Herkese WinForm uygulamalarında başarılı grafik uygulamaları geliştirmelerini diliyorum.

DxDiag

Yorum Gönder

0 Yorumlar

Ad Code

Responsive Advertisement