İnternete Erişim Özgürlüğü

Merhabalar bu sefer sizlerle teknik bir konuda değil genel bir konuda fikrimi paylaşmak istedim.

Bir kaç haftadır youtube sitesinin kapatılması konuşulup durdu. Benim aklıma takılan soru şu oluyor. Eğer internet özgür bir ortamsa ve bu ortamda da çöplüğe dönüşecek bile olsa her türlü bilgi yayınlanabiliyorsa neden kişilerin görüşlerini belirttiği siteler neden kapatılsın ki.

O kişinin düşüncesi ile ilgili sıkıntı çok artıyorsa sitenin yetkilileri aracılığıyla o yorumun, video 'nun veya da başka bir şeyin kaldırılması istenebilir. Kaldırılmıyorsa da yapılabilecek bir şey yoktur. Kişilerin görüşüdür diyip bırakılması gerekmektedir.

En ufak şeyde bir siteye erişim hakkının kısıtlanması bence oldukça yanlıştır. Bunun asıl sorunu kişilerin iyi eğitilmemiş olmasından şüphelenmemizdir. Eğerki bizlerin doğru ve düzgün bir biçimde eğitildiğimize inanılsa bunların bir çoğu yapılmayacaktır. Tabii bu olayın köküü inceledikçe gideceği yerler belli. O yüzden fazla kurcalamaya gerek yok.

Kısacası benim isteğim her ne içerikli olursa olsun. Her görüşün internette yer almaya ve bulunmaya hakkı vardır. İyi de olsaa kötüde olsa bunu kabullenmek zorundayız.

Ben artık internet sayfalarına girdiğimde aşağıdaki uyarıları almak istemiyorum. Ya siz?

yasak

Bu sadece bize yapılmış bir yasak değildir. Bütün Türkiye 'nin dünyaya olan imajını zedelemektedir.

Bu arada değinmek istediğim konu ben hayatım boyunca YouTube 'dan sadece 2 veya 3 video izledim. Ona rağmen bu yasak bana çok dokundu.

Umarım en kısa zamanda bu ayıp düzeltilir...

Yorum Gönder

0 Yorumlar

Ad Code

Responsive Advertisement