Java FX çook yavaş, Silverlight çook hızlı

Internette Ajax FW'le ilgili birseyler ararken ilginc bir linke rastladım.
Sun Microsystems‘ın Nisan 2007′de duyurduğu ve malumunuz Microsoft'da ki silverlight muadili olan JavaFx‘i , enterprise pazarda yeniden var olmak isteyen Sun’ın Java’yı kurtarmak için sunduğu son çözüm(!genel olarak böyle düşünülüyor..). Metalink‘de bu konuyla ilgili yapılmış karşılaştırmalı gözlem sonucu performansın ne kadar düşük olduğu aşağıda ki rakamlarla ifade edilmis.

    JavaFX — 14 fps

    Firefox + Silverlight (JavaScript) — 56 fps
    Firefox + Flex — 62 fps
    Adobe AIR — 62 fps
    Firefox + Silverlight (CLR) — 202 fps

Saniye başına düşen ekran sayılarına dikkat! :)

Not: Bu bilgiler Eralp Erat 'ın bloğundan aynen alınmıştır...

Yorum Gönder

4 Yorumlar

Unknown dedi ki…
Bi yanlış anlaşılma var sanırım. www.bubblemark.com dan alınmış bu veriler. şu anda bi kaç test daha eklenmiş. Java Swing, Java Optimized, Java PulpCore gibi. Hepside muhteşem. Silverlight dan bile daha hızlılar.
Turhal Temizer dedi ki…
Son testlere göre gerçekten hızlılar. Teknolojik gelişimler o kadar hızlı oluyor ki 2 - 3 hafta önce söylediğimiz bilgiler değişebiliyor. Bakalım Silverlight 2.0 ile yapılacak olan testler sonucunda nasıl bir durum ortaya çıkacak.
Ayrıca bu rekabetin biz son kullanıcılar açısından oldukça faydalı olduğunu da gözden kaçırmamamız gerekmektedir...

Bilgilendirmeniz için ayrıca size teşekkür ediyorum.
Emin Kura dedi ki…
Javayı kurtarmak kelimesini anlayamadım ben javanın kurtarılacak bir yanı yok dünyada ilk sırada yer alan ve her alanda basarılı bir dil zaten
Atakan dedi ki…
eft katılıyorum java kendini kurtarmak peşinde değil kendini geliştirme gayrettinde daha dikkatli bakarsanız silverlight daha fazla sistem kaynağı yediğini görürsünüz...

Ad Code

Responsive Advertisement