Olasılıksız - Kitap Yorum


Olasılıksız hayatımda okuduğum en iyi kitaptı. Tek çırpıda hiç sıkılmadan, eğlenerek okudum bu kitabı, tavsiyem sizinde okumanız.

Kitabın kapağı ve içeriği ile ilgili kısa bilgi aşağıdadır.

0000000193708_3_1Olasılık, tahmin, düşünceler, nöbetler, karışıklıklar, ileriyi görebilme zannı, dejavu ve tabii ki olasılıksız şeyler. Bu kelimelerle içli dışlı olabileceğiniz, bütün bu kelimelerin yaşamdaki yerini kavrayabileceğiniz müthiş bir uyarlama.

Adam Fawer' ın ortaya çıkardığı bu uyarlama romanın müthiş bir çalışmanın ve araştırmanın sonucu ortaya çıktığının kitabın başından sonuna kadar farkındasınız. Bu uyarlamasını, derin araştırmalarıyla birleştirip romanı tekdüzelikten çıkarıp müthiş bir yere koyduğu için de Fawer' a müteşekkir oluveriyorsunuz. Sıkıcı diye nitelendirebileceğiniz teorik bilgileri bile bir çırpıda okuyuveriyorsunuz.

Teorik bilgiler dahi olaylarla sonuna kadar bağlantılı aktarılmış. Tekdüzelikten çıkmış bir roman; olasılıksız. Her an olayın kurgusunun değişmesi olasılık dahilinde. Her köşesinde farklı bir renk. Kitabın kapağında da yazdığı gibi; başkasına anlatmak için yarını beklemiyorsunuz. Her köşesine sıkışmış renklerle ortaya müthiş bir karışım eseri renk çıkıyor.

Adam Fawer, bazen olasılıksızı aktarıyor kitabında. Siyahla beyazı karıştırıp yeşil yada mavi ya da daha farklı renkler sunabiliyor; grinin dışında.Ortaya çıkan gri yeşil görünüyor belki de.

linizden bırakamayacağınız kadar güzel bir kitap olmuş; olasılıksız..Kitap gerçekten etkileyici... Kağıtlar, zarlar, zaman, tren ve hatta kuşlar; inanın hepsi çok anlamlı...

Yorum Gönder

1 Yorumlar

Adsız dedi ki…
kitap gerçektende sürükleyici ve çok hoşuma gitti. ancak 402. sayfada kitabıkaybettim desem ne dersiniz? :) ancak bu hafta sonu mutlaka bulup yenisini alacağım. çünkü sonunu gerçekten merak ediyorum. acaba latzlo çocukları devletin elinden kurtarabilecek mi..? acaba darian a ne oldu..? çocujklar gerçeğin farkına varabilecekler mii..? gibi çok sorular dolaşıyuor beynimde.. sanırım bunların en güzel cevabını kalan 230 sayfa anlatacak bana..
Sevgiyle kalın...

Ad Code

Responsive Advertisement