Windows Vista

Merhabalar;

Çankaya Üniversitesi 'nde vermiş olduğum seminer esnasında bilgisayarımın aşırı yavaşlamasından ötürü kullandığım işletim sistemini yenileme kararı almıştım. Malum yoğun bir biçimde WPF ve Silverlight ile de uğraştığım için Windows Vista Ultimate kurayım dedim. Olağan bir biçimde gerekli olan programları kurarken bir tanesini bilgisayarıma kopyalama gereksinimi gördüm. Fakat bu kopyalama işlemi için karşıma çıkan süre inanılmaz yüksekti. 46000 küsür gün. Yani yaklaşık 14 yıl. :) Daha sonra çok doğal olarak kopyalama işlemini yapmaktan vazgeçtim.

Windows Vista Copy Time

Vista 'da bu tür durumlar ile karşılaşmaya alışmıştık. Microsoft 'ta işletim sistemi gelişimi ile çalışan grup vistanın çıkışından yaklaşık 2 ay sonra karşılaşılan sorunları gidermek için en kısa sürede SP1 yayınlayacaklarını duyurmuşlardı. Bu en kısa zaman geldi çattı ve yaklaşık 1 aydır Vista SP1 kullanıyoruz.

Peki bu SP1 sorunları çözüyor mu?

Genel olarak evet diyebiliriz. Artık bir dvd dolusu MP3 dosyasını 3 dakikada kopyalayabiliyor. Flash bellek kullanacağımız zaman her seferinde driver tanıtmamıza gerek kalmıyor. Performansında hissedilebilir ölçüde artış gözleniyor. Kısaca toparlamak gerekirsa oldukça iyileştirilmiş.

Benim açımdan durum nasıl derseniz. Hala onboard WebCamera 'mı harici kullanamıyorum. Card okuyucum hala çalışmıyor ve halaa Daemon tools 3.x kurmak istediğim zaman mavi ekran alıyorum. Tabii bu sorunlar benim kullanmış olduğum notebook pc' nin eski olmasından kaynaklanan sorunlardır.

Sizlerde Vista ile yaşadığınız sorunlar bir nebzede olsa azaltmak istiyorsanız güncelleştirmelerinizi düzenli olarak yapın ve lisanslı işletim sistemi kullanın...

Herkese iyi günler...

Yorum Gönder

2 Yorumlar

Ahmet DERELÄ° dedi ki…
Sp1 çıksa bile hala bir çok bilgisayar için işgence olan vistaya uzan süre geçmeyi düşünmüyorum. Bu zamana kadar bilinçsizce ya da görünümüne aldanarak vistalı bilgisayar alan bütün arkadaşlarım pişman oldu. Hatta aralarında uzun uğraşlar sonucunda xp ye geçiş yapan bile var. Bence ülke şartlarında ve bilgisayar kullanıcılarının durumuna göre vista hala çok gereksiz. :) Eminim vistanın da xp gibi çok tercihedileceği günler gelecektir ama henüz çok erken. :D

Yani kısaca YAŞASIN Xp :p
Turhal Temizer dedi ki…
İşletim sisteminin geleceklerini düşündüğümüz zamam Windows Seven = Windows Viennanın alpha sürümleri testerlara dağıtıldı. Ayrıca yeni bilgisayar sistemlerine bakıldığı zaman sistem performansları açısından oldukça hızlanmıştır. Vista 'nın daha eski bilgisayarlarda düşük performanslı çalışmasının başlıca nedeni ekran kartlarıdır. Peki neden ekran kartı derseniz. Ekran kartlarını aktif hala getiren sürücüleri XP 'ye göre hazırlanmış olduğundan Vista ya tam performans vermemektedir. Gerçek performans için grafik işlemlerinde sistem belleğini ve işlemcisini kullanan grafik kartları yerine yeni nesil grafik kartları kullanmak performans olarak daha ideal olacaktır.

Ad Code

Responsive Advertisement