Bilgilendirme

Merhabalar,

Üniversitemizde ki etkinlere katıldığımda bir çok öğrenci arkadaşımdan ve akademisyenden "neden Bilgi Teknolojileri kulübünü (Biltek) bıraktığım" konusunda soru aldım. Bu soruları genel olarak buradan cevaplayağım.

İlk olarak bırakmamın asıl sebebi kulübe vereceğimi tahattüt ettiğim şeyleri yapmamdan kaynaklanıyordu. İkincisi ise son sınıf olduğum için derslerime ağırlık vermek istedim. İkinci sebebi herkes anlıyor ama birinci sebebi maalesef tam olarak kimse anlamak istemiyor. Ayrıca kulübün yeni başkanına haksızlık yapıyorlar.

Yapmak istediklerimi yaptığıma değinmek gerekirse. Ben ve arkadaşlarım bu kulübü kurmayı düşündüğümüzde Türkiye de adını duyurabilecek, ücretsiz bilişim eğitimleri verebilecek ve üye arkadaşlara iş&staj imkanları sağlayabilecek bir kulüp kurmak için yola çıkmıştık. Bende Türkiye Bilişim Derneği Genç Trabzon temsilcisi olduğum için arkadaşım Ali Hıdımoğlu ile BilTek 'e eş başkan oldum. Benim hareketlerim sebebiyle başkan gibi gözükmeme rağmen aslında kulübün eş başkanıydım. Tamamiyle yardım amaçlı.

  • Hedeflerimizden birincisi üniversitede biliÅŸim ile ilgili eÄŸitimler vermekti. Bu iÅŸi 1 yıl boyunca baÅŸarı ile yerine getirdik. Neler yaptığımıza gelirsek, Expression ailesi henüz beta sürümlerinde iken Web, Desing ve Blend , Adobe PhotoShop ,Web programlama (PHP, Asp.Net), Windows Vista ve Office Sistem 2007(O aralar Beta1 'di) Visual Studio 2008 (O aralar CTP idi) eÄŸitimleri verildi. Yani amacımız tamami ile yeni teknolojileri çıkmadan öğrenci arkadaÅŸlarımıza anlatarak kalifiye eleman olmalarına olanak saÄŸlamaktı.

Bu amacımızı gerçekleştirmiştik.

  • Hedeflerimizden ikincisi, bu eÄŸitimleri Türkiye çabında ses getirecek düzeye çıkartmaktı. Bu amaçla Student to Business programı dahilinde Bilge Adam ÅŸirketinden Yalçın UZUN 'a microsoft tarafından sertifikalandırılacak ÅŸekilde Asp.Net ve Ajax eÄŸitimi verdirttik. EÄŸitim sonucunda 25 arkadaşımız 24 saatlik eÄŸitimleri sonucunda sertifiklarına ulaÅŸmış oldular.
  • Microsoft Ä°ÅŸletim sistemleri lansmanının düzenlenmesini organize ettik.
  • Kendi bölümüm olan Bilgisayar ve Ä°statistik bilimleri bölümünden ve Bilgisayar Müh. bölümünden birer arkadaşımızı MS yaz okuluna gönderdik.
  • Benimde aralarında olduÄŸum 2 kiÅŸi yurtdışında staj imkanı elde etti. 5 arkadaşımızda yurtiçinde farklı ÅŸirketlerde staj imkanları elde ettiler.

Genel olarak benim hedeflediğim icraatlar yukarıdaki biçimdeydi ve bunlar gerçekleştirildi. Eğer birkez daha başkan olsaydım bunların benzerlerini yapmak isteyecektim. Fakat bir eksikllik var. Hiç eğlence ile ilgili etkinliklere zaman ayırmadım. Bütün zamanımı teknik konular üzerine yoğunlaştırmıştım. Bu da tabii ki yanlış bir noktaydı. Kişilik gereği oluşan bir gerçekti bu.

Ayrıca koltuk sevdası gibi huylarım olmadığı için 1 yıllık sürede hedeflediklerime inanarak başka arkadaşlarımında bu organizasyonları yapabilmesi için kulübü bırakma kararı almıştım.

İşin ilginç tarafı kulübü bırakalı 6 ay geçmesine rağmen hala soruların gelmesiydi.

Umarım neden bıraktığımı anlatabilmişimdir. Tamamen kendi gelişimim ve arkadaşlarımın gelişimi içindi.

Yorum Gönder

1 Yorumlar

Unknown dedi ki…
Teşekkürler kardeşim benim :) gerçekten yapılması gerekilen bir bilgilendirme bu...

Ad Code

Responsive Advertisement