iPhone 3.0 ile MMS, Aktif Bluetooth, Kopyala Yapıştır Desteği ve Dahası

Apple, bugün tanıttığı ve önümüzdeki günlerde çıkarmayı planladığı yeni iPhone sürümü ile kullanıcılarını mutlu edecek haberler verdi. 3.0 sürümü ile birlikte, iPhone’lar kopyala/yapıştır ve MMS desteği, Bluetooth üzerinden veri aktarımı ve iPhone’un bilgisayarlara bağlanarak modem olarak kullanılması gibi beklenen bir çok yeni özellikler kazanıyor.

iphone3.0res

Yeni Sürüm ile Gelenler

Henüz Beta aşamasında olan ve Torrent’lere düşen 3.0 sürümünün önümüzde ki günlerde çıkması bekleniyor. Bu yeni sürümün şüphesiz en önemli özelliklerinden birisi Kopyala/Yapıştır özelliğinin olması. İnanılmaz rahatlık sağlayacak bu güzel özelliğin nasıl kullanılacağına buradan ulaşabilirsiniz.

Bildindiği gibi telefonlara jailbreak yapılarak 3.parti yazılımlar iPhone’da arkaplanda çalışabiliyordu. Fakat Apple bu işlemin batarya’yı çok kullandığını düşünerek, iPhone’un yeni sürümüne ”Push Notification“, yani uygulamaların Push ile birlikte yeni içeriği kontrol etmesini sağlayan bir özellik ekliyor. Arkaplanda uygulama çalıştırabilme özelliği, Apple’dan en çok beklenen özelliklerden birisiydi.

“3g Tethering” olan adlandırılan, bizim “3g Zinciri” dediğimiz bu yeni özellik ile birlikte, iPhone’un bilgisayarlara Bluetooth veya USB aracılığıyla bağlanırken, 3g şebekesi sayesinde modem görevi görüyor.

Ve MMS desteği geldi. iPhone 3.0 sürümü ile birlikte çok büyük eksikliklerden biri olan MMS desteği de sağlanmış oluyor.

Yeni sürüm ile birlikte gelen diğer bir güzel özellik Bluetooth üzerinden dosya aktarımı. Daha önceleri, iPhone’un Bluetooth özelliğini sadece destekleyen kulaklıklarla kullanabiliyorduk. Yeni sürüm ile birlikte, Bluetooth’a P2P desteği ekleniyor.

Bu özelliklerin yanı sıra telefon’da, e-posta’da ve takvim’de arama gibi özelliklerde geliyor.

iPhone 2.2.1′den 3.0′a Neler Değişiyor?

iphone3.0

Bu güzel özelliklerin yanı sıra iPhone’ların en büyük eksikliklerinden olan  Video kaydı ve Flash desteği bir başka bahar kalmış gözüküyor.

Yorum Gönder

0 Yorumlar

Ad Code

Responsive Advertisement