Windows 7 – Nasıl Kurulur?

Windows 7 işletim sistemini bilgisayarımıza kurmak istediğimizde hangi adımları takip edeceğimizi bu yazımıda inceleyeceğiz.

Windows 7 Sistem gereksinimleri nelerdir?

Minimum 16 GB harddisk alanı ve 1 GB ram ile 1 Ghz işlemciniz varsa Windows 7 ‘yi çalıştırabileceksiniz. Eğer tam performans ile Windows 7 kullanmak istiyorum diyorsanız 2 GB ram ve 2.0 Ghz (çift çekirdek) CPU sizin için daha iyi bir çözüm olabilir.

NOT: Eğer Windows Vistayı sorunsuzca çalıştıran bir bilgisayarınız varsa Windows 7 ile daha performanslı bir şekilde çalışabildiğinizi göreceksiniz.

Windows 7 RC ‘ye nereden erişebilirim?

RC sürümü Microsoft tarafından geçtiğimiz günlerde kullanıma sunuldu. Windows 7 RC ‘yi http://www.microsoft.com/Windows/Windows-7/download.aspx adresinden indirebilmeniz mümkündür.

Windows 7 Nasıl Kurulur?

Kurulum için iki yönteminiz vardır. Az önce indirdiğiniz Windows 7 RC bir .ico yani DVD imajıdır. Bu image ‘ı ya dvd yazma programları ile bir diske yazdıktan sonra kullanacaksınız ya da Virtual PC gibi bir uygulamaya kurulum dosyası olarak göstererek sanal pc üzerine kuracağız.

Biz bilgsayarımıza yeni bir işletim sistemi gibi düşünerek ve Windows 7‘yi DVD’ye yüklediğinizi varsayarak anlatacağız.

DVD’yi bilgisayarımıza takarak PC mizi yeniden başlatıyoruz. Yalnız bu işlemi yaparken Bios ayarlarınızdan boot segmesini seçip, önceliği DVD sürücünüze vermeniz gerekiyor. Bu işlem için bilgisayarımız ilk açıldığında “DEL” tuşuna basarak anakart bios ayarlarına giriyor ve BOOT segmesini buluyoruz. Bu segmede Primary veya 1st Boot device yazan yerin karşısında DVD sürücümüz olmalı.

win7_setup_wizard

Bilgisayarınız DVD içindeyken tekrar başlatılıyor ve ekrana “press any key to boot from CD or DVD” yazısı geliyor. Bu yazıyı gördükten sonra 8 saniye içinde herhangi bir tuşa basmanız gerekmektedir. Aksi halde bilgisayarı yeniden başlatmanız gerekecek.

Şimdi basamak basamak ilerleyelim:

  1. Karşımıza mavi bir Windows 7 ekranı çıktı. İlk olarak Dil tercihi yapın.
  2. Bir sonraki ekranda Install NOW butonuna tıklayın.
  3. Lisans sözleşmesini okuyup, kabul ediyorsanız onaylayın. Onaylamıyorsanız kurulum sona erecektir.
  4. Gelen ekranda Custom (Advanced) seçeneklerini göreceğiz. Advanced tıklayalım.
  5. Drive Options (advanced) tıklıyoruz.
  6. Bu bölümde harddiskinizi formatlayabilir ve  bölümlere ayırabiliriz. Windows 7 yi kurmak istediğiniz sürücüyü seçip, ( C:  veya D: gibi ) “next” tıklayın.
  7. Yeniden başlatma tamamlandıktan sonra aynı diğer windows sürümleri gibi bilgisayarımıza isim veriyoruz. Kullanıcı adımızı belirliyoruz.
  8. Unutmayacağımız bir şifre belirliyoruz.
  9. Sonra product key giriyoruz. Eğer yoksa indirme işlemini yaptığımız sayfadan temin edebilmeniz mümkündür.
  10. Çıkan ekranda “Use recommended settings” tıklıyoruz.
  11. Tarih, saat giriyoruz. Ağımızı belirliyoruz.
  12. Windows 7  kuruldu.

Artık Windows 7 kurulu bir bilgisayara sahipsiniz. Şimdi donanım ve windows güncelleştirmelerinizi yaptıktan sonra Windows 7 ‘yi kullanabilir duruma geleceksiniz.

Windows 7 ‘de Aktivasyon Nasıl Yapılır?

Start (BAŞLAT) butonundan Computer bulup sağ tıklayalım. Buradan da Properties tıkıyoruz. Bilgisayarımız internete bağlı iken Activate Windows Now butonunu tıkladığımızda aktivasyon işlemi tamamlanmış olacaktır.

Yorum Gönder

4 Yorumlar

Mert dedi ki…
Benim bilgisayarımda Vista Basic kurulu. Format atmadan bahsettiğiniz bu dvd ile yukarıdaki işlemleri yapıp Windows 7'ye geçiş yapabilirmiyim yoksa format mı atmam gerekiyor öncelikle ?

Teşekkürler şimdiden.
Turhal Temizer dedi ki…
Merhabalar,

eğer ki kullandığınız Vista sürümü wın 7 ye yükseltilmeye uygunsa bilgisayarınıza format atmadan bilgisayarınıza kullanıcı adınız ile giriş yaptıktan sonra wın 7 DVD sinı yerleştirin ve çalıştırın. İlerleyen adımlarınızdan upgrade seçeneğini göreceksiniz. Eğer ki kullandığınız surum bu özelliğe sahip ise işletim sisteminiz olduğu gibi yükseltilecek ve kullanmış olduğunuz bütün programları sorunsuzca kullanabiliyor olacaksınız. Eğer ki yukseltilme özelliği taşımıyorsa ise malesef format atmanız gerekecektir.

Kolay gelsin.
recai dedi ki…
notebook kullanıyorum ve xp servicepack 2 kurulu direk windows 7 dvd ile kurulum yapabilirmiyim yoksa windows7 ye geçebilme cd si mi oluşturucaz.. vistadan xp ye geçme cd si gibi.. ayrıca notebook driverları için windows 7 uyumlu driverları download mı yapıcaz.. yardım ederseniz sevinirim. şimdiden teşekkürler
Adsız dedi ki…
SELAM ARKADAŞLAR WİNDOWS 7 VE YA WİNDOWS VİSTA ORJİNAL CD Sİ OLAN VARSA BANA BİR KOPYASINI YANİ YEDEGİNİ YOLLARSA PARASI NEY İSE VERİRİM TABİ 32 BİTLİK BİLGİSAYAR İCİN İLGİLENEN ARKADAŞLAR VARSA BANA YAZABİLİRLER MSN DEN MSN NEM kadir_bedo@hotmail.com YADA CD YE KARŞILIK BENDE ESET SMART SECURİTY 45 YILLIK CD SİNİ SİZE GÖNDEREBİLİRİM İLGİLENEN ARKADAŞLAR MSN Mİ EKLESİN BANA YASSIN kadir_bedo@hotmail.com

Ad Code

Responsive Advertisement