Windows 7 RC – Windows Update Test Ediliyor…

Pek çok kullanıcı Windows 7 RC'yi indirdi ve kullanıyor ama bu kullanıcıların sadece bir kısmı, henüz test döneminde olan bu yeni işletim sistemin yayınlanmasının asıl sebebinin test etmek olduğunun bilincinde. Microsoft, ücretsiz olarak dağıttığı Windows 7 RC ile geniş bir kullanıcı kitlesinin yeni işletim sistemini, gündelik hayat içerisinde test etmesini ve bu test sürecinde tespit edilecek olası sorunların düzeltilerek, sistem ücretli olarak satışa başlandığında kusursuz olmasını istiyor.

Tabi ki bu test süreci sistemin hemen her bölümünü kapsıyor. Buna otomatik güncellemeler de dahil. Bu çerçevede Microsoft, 12 Mayıs'tan başlayarak sahte otomatik güncellemeler yayınlayacak ve Windows 7 RC'nin güncelleme sürecinde herhangi bir soruna yol açıp açmayacağını test edecek. Yayınlanacak olan güncellemeler, Windows 7'ye var olan bazı sistem dosyalarının aynılarını gönderecek ve hiçbir değişikliğe yol açmadan bu dosyaların üzerine yazılacak.

Sistemde otomatik olarak güncellenmeyecek olan bu dosyalardan kullanıcılar haberdar edilecek ama kullanıcı ya güncellemeler listesinde kendisi kurulumu gerçekleştirecek ya da güncellemeyi gizle diyerek, bu dosyaların yüklenmesine izin vermeyecek.

Yorum Gönder

0 Yorumlar

Ad Code

Responsive Advertisement