Yasaklar ve Bilişim Basınında Türkiye

Türkiye’nin YouTube yasağı ikinci yılına girdi. Yabancılar hala duruma şaşırıyorlar ama biz yasakla yaşamaya çoktan alıştık. Hatta tecrübeli olmayan kullanıcılar için YouTube yasak olabilir ama bilgisayar bilgisi ileri seviye olan kullanıcılar, hatta devlet büyüklerimiz bile YouTube’a girebildiklerini ve herkesin girmesini söylüyorlar. Fakat ne yazık ki bu tavsiyeler gerçeği değiştirmiyor; YouTube bizde hala yasaklı…

Türkiye’de yaşayan internet kullanıcılarının YouTube’a erişimlerinin yasak olması kadar vahim olan diğer bir konu ise yabancı bilişim basının Türkiye’nin adını YouTube yasağı ile birlikte anıyor olması. Google’da Turkey YouTube yazıp arattığınızda hemen karşınıza çıkacak olan sonuçların çok büyük kısmı yasak ile ilgili. Bilişim konusunda yayın yapan sayısız yabancı internet sitesi yasağın ikinci yılını okurlarına, çoğu kez şaşkınlıklarını gizleyemeden duyuruyorlar.

Hatta aralarında, kendi dillerinde Türk kullanıcıların yasağı nasıl aşabileceklerine dair bilgiler vermeye çalışan siteler bile var. Dilleri döndüğünce Türkiye şartlarında, Türk kullanıcılarının YouTube’a erişim engelini nasıl aşabileceklerini anlatmaya çalışıyorlar.

Bilgi çağında Türkiye’nin durumu ve bilgi çağında Türkiye’nin bilişim basının gündeminde yer alma sebebi ne yazık ki bu

Yorum Gönder

0 Yorumlar

Ad Code

Responsive Advertisement