Windows 7 Sürümleri Türkiye Fiyatları Açıklandı

26 Haziran 2009, İstanbul - Microsoft’un bütün dünyada 22 Ekim 2009 tarihi itibarıyla tüketiciyle buluşacak yeni işletim sistemi Windows 7’nin farklı sürümleri için, Türkiye’de önerilen (kutu ürünler için) son kullanıcı liste fiyatları belirlendi. Paralel olarak PC üreticileri ile birlikte OEM Güncelleme Garantisi Programını başlattı.

Windows 7 Sürümleri Türkiye Fiyatları (kutu ürünler için)

Windows 7 Türkiye’de (kutu ürün olarak) Home Basic, Home Premium, Professional ve Ultimate sürümleriyle tüketicilerle buluşacak. Türkiye için açıklanan son kullanıcı liste fiyatlarına (vergiler hariç) göre bu sürümler aşağıdaki gibidir.

Tam Sürüm

Home Basic
123.00 US$
Home Premium
145.00 US$
Professional
236.00 US$
Ultimate
250.00 US$

Dün Microsoft Global tarafından açıklanan listede Windows 7’nin farklı sürümlerinin yurtdışındaki, özellikle de ABD’deki satış fiyatlarını içermektedir. Bu fiyatlar aşağıda görülebilir:


Tam Sürüm
Yükseltme Sürümü

Home Premium
199.99 US$
119.99 US$

Professional
299.99 US$
199.99 US$
Ultimate
319.99 US$
219.99 US$

Türkiye’de sadece full versiyonu satışa sunulacak olan Windows 7 sürümleri, ABD full versiyon satış fiyatlarından daha uygun fiyatlarla kullanıcıların hizmetine sunulacaktır.

Windows 7 OEM Güncelleme Garantisi Programı

26 Haziran 2009’dan itibaren “Windows 7 OEM Upgrade Garantisi” programı başlatılmıştır. Buna göre uygun Windows sürümlerini yüklü olarak yeni bilgisayar alan tüketiciler Windows 7’ye ücretsiz* yazılım güncelleme hakkına sahip olacaklardır. 

Microsoft tarafından ücretsiz olarak sağlanmış olan Windows 7 Medya’sı, COA ve ürün anahtarının tüketiciye ulaştırılması için PC Üreticisi tarafından ilave ücretler talep edilebilir.

Bu imkandan sadece aşağıda listelenmiş Windows sürümleri faydalanabilmektedir:

• Windows Vista Home Premium
• Windows Vista Business
• Windows Vista Ultimate

Aşağıda listelenmiş Windows sürümleri ise OEM Güncelleme programı ile GÜNCELLENEMEMEKTE ancak Windows 7 Full Sürüm kutu ürünü ile Windows 7’ye yükseltilebilmektedir:

• Windows Vista Home Basic
• Windows Vista Starter
• Tüm Windows XP Sürümleri

Kaynak: Microsoft Türkiye

Yorum Gönder

0 Yorumlar

Ad Code

Responsive Advertisement