Windows 7 Upgrade – SQL Server 2008 Problem ve Çözümü

Eğer ki bilgisayarınızda Windows Vista kullanıyor ve Visual Studio 2010 Beta 1 kurulu ile Windows 7 ‘ye upgrade yaptığınızda bazı problemler ile karşılaşabiliyorsunuz. Aslına bakarsanız yaşadığınız tek problem SQL Server 2008 ‘in çalışmasında olacaktır. Bunun sebebi de Windows 7 ‘de .Net Framework 3.5.1. sürümünün yer almasının ve .Net Framework 4.0 Beta1 ‘in tam olarak stabil durumda olmamasında kaynaklanan sorun ile karşılaşabiliyorsunuz.

Sql Server 2008 management studio ‘yu açmak istediğiniz de paketleriniz eksiktir şeklinde bir hata mesajı alabiliyorsunuz. Çözüm olarak repair yapmak istediğinizde ise .Net Framework v4.0.2506 sürümün çalışmasında hata ile karşılaştım. Lütfen tekrar kurunuz şekilde bir mesaj veriyor. Bu durumda yapılması gereken download.microsoft.com adresine girdikten sonra .Net Framework 4.0 Beta1 sürümünü arattıktan sonra karşınıza çıkan ekrandan bu sürümü indiriniz ve sonrasında bilgisayarınıza kurunuz.

Yapmış olduğunuz bu işlemler sonrasında Upgrade sonrası yaşanan problemler ile karşılaşmayacak ve sorunsuzca uygulamlarınızda çalışabileceksiniz. 

Yorum Gönder

1 Yorumlar

Musa dedi ki…
Teşekkür ederim.

Ad Code

Responsive Advertisement