Asp.Net MVC Framework 2.0 RTM – Windows 7 Kurulum

Bildiğiniz üzere bir süre önce Asp.Net MVC Framework ‘ün 2. versiyonu yayınlandı. Bizlerde bu uygulamayı hemen kurmak istedik. Ancak Windows 7 kullanan bazı geliştiriciler kurulum esnasında bir sorun yaşadılar ki, hata mesajı olarak .Net Framework 3.5 SP1 ’in sistemde bulunmadığına ilişkindir. Ancak bilindiği üzere Windows 7 işletim sistemi .Net Framework 3.5.1 yani SP1 ‘li versiyonu ile ilk kurulum anından itibaren çalışmaktadır.

Yukarıda bahsettiğimiz türde bir hata alan geliştiricilerin yapması gereken Denetim Masasına girdikten sonra program özelliklerini aç/kapa linkine tıkladıktan sonra karşılarına gelen ekranda .Net Framework 3.5.1 olan bölümlerinde alt başlıkları ile seçmek ve sonrasında işlemi tamamlamak olacaktır. Bu işlem sonrasında bilgisayarınızı yeniden başlatmanız gerekmektedir. Artık bilgisayarınıza Asp.Net MVC Framework 2 ‘yi sorunsuzca kurabilirsiniz.

Not: Görünümü yenilenmiş olan www.asp.net sitesi yardımı ile gerekli bileşenleri bilgisayarınıza indirip yenilikleri takip edebilmeniz mümkündür.

İyi çalışmalar

Yorum Gönder

0 Yorumlar

Ad Code

Responsive Advertisement