Internet Explorer 8.0 Beta 'ya hata yaptırtmak

Merhabalar,

Can sıkıntısında beta ürünleri kurcalayan bir insan olduğum için bu seferki can sıkıntısında da internet explorer ile uğraşmaya başladım. Hata bulmak uğraştırır demiştim ama daha birinci dakika da internet explorer dan hata mesajı aldırabildim. :)

Bu işlem vista beta1 de bir haftamı almıştı. Daemon tools programı kurmak istediğimizde vistam çökmüş ve bir daha ebediye de kadar kendini açmak istememişti. :) Ama ilginç olan bir durum var. Bu yazılımın 3.x sürümünü kurmak istediğimizde SP1 yüklü vista pc lerde bile aynı hatayı vermeye devam ediyor. Demek ki hata bildirimlerimi dikkate alan olmamış. Olsun :)

Gelelim internet explorer 'in hatasını. Eğer kullanlarınız olduysa farketmişsinizdir. Bir metini seçtiğinizde bir hafif saydam biçimde buton gözüküveriyor. Bu buton da facebooktan google 'a pardon live search 'e kadar bir çok tag var. Bu taglarında arasında bir de live map servisi yer alıyor. Malum benim adım Tokat ilinin bir ilçesi olduğu için ( büyüklerimizin büyük isim koyma hatası sonucunda oluşan bir sonuçtur. Aslında İstanbul 'luyum. ) ben de adımın üstüne tutarak harita da Turhal ilçesini bulduruyordum. Bi ara canım çok sıkılmıştı ve dedim ben bu metnin hepsini seçeyim bakaım dünya da neresini bulmaya çalışacak. Ama normalde böyle bir şey yapmak istediğimizde bize herhangi bir sonuç vermemesi gerekiyor. Ama ie8.0 daha beta olduğu için o koca metni dünya üzerinde aramaya başlıyor. Sonuç mu? Kendini sonlandırma hatası:) Bende kendi kendime 1 dakika da hata buldum diye övünürken hata mesajını kapattıktan sonra saliseler (saniyenin 100 'de biri) sonra birden kapanan sayfa açıldı. Burda da kendime bu da sana ders olsun. Internet Explorer 'ı fazla kurcalama oldu.

Bu sorun ile ilgili ekran görüntüsü aşağıdaki gibidir. Bence sizde deneyin. Hatayı alması super. Ama karşı cevabı daha da super.

Ayrıca ie8.0 'ı kullanıyorsanız. Emulate 7.0 butonu basılı olarak kullanmanızı öneririm. Aksi taktirde Ajax ve CSS çağırmalarında bol bol hata alıyorsunuz ve çileden çıkabiliyorsunuz. Ama bu butonun Win. XP SP2 ile sorun verdiğini duydum. Zaten bu zamana kadar vistaya geçmemeye direndiyseniz biraz daha sabredin. Vista özellikli XP 'leriniz için SP3 Nisan da yayınlanacak. Bundan sonra ise Vista için yapılmış uygulamalarda XP 'de aldığınız hataları almamaya başlayacaksınız.

Untitled

Bir yazılımı ilk sürümlerinden itibaren takip ederseniz. Bu yazılım çıktığı zaman herkes öğrenmeye çalışırken siz bu yazılımı öğreten kişi tarafında olursunuz.

Herkese iyi çalışmalar...

Yorum Gönder

0 Yorumlar

Ad Code

Responsive Advertisement