Silverlight 2,0

C#Nedir ailesi ile birlikte vermiş olduğumuz seminerlerde sürekli olarak Silverlight 'ın yeni sürümü olan 2.0 'a laf atarak sunumlarımızı bitiriyorduk. Bu sürümde bir çok kontrolün ekleneceği C#.net ve VB.net içerisinde yer alan bir çok fonksiyonunda bizlerin kullanımına sunulacağından bahsediliyordu. İşte bahsettiğimiz bu yeni sürümün beta sürümü 4 Nisan 2008 'de MIX'08 'de duyuruldu. Hem performans olarak hemde yönetilebilirlik açısından bir çok yenilik getirilmiş. Bende sizlere bu yenilikleri en kısa sürede makalelerini oluştururak sunmaya çalışacağım. Bu makaleleri bloğum 'dan , www.csharpnedir.com ve www.yazgelistir.com adreslerinden okuyabilirsiniz.

Peki ben de Silverlight 2.0 kullanmak istiyorum nereden bulabilirim derseniz. Tek yapmanız gereken,

www.microsoft.com/download adresine girerek Arama çubuğunda Silverlight 2.0 yazmak olacaktır. Daha sonrasında çıkan sonuçlardan istediklerinizi indirebileceksiniz.

İndirmeniz gereken 2 ana dosya var. Bunlardan birincisi Silverlight 2.0 Add-in 'i. Bu araç, yapılmış olan uygulamaları web tarayıcınızda görmenize yarayacaktır.

İkincisi ise Silverlight VS2008 tool 'u. Bu araç ise Silverlight 2.0 uygulamalarını geliştirebilmeniz için lazımdır. Fakat ilk etapta bilgisayarınıza kurabilmeniz mümkün olmuyor. KB949325 güncelemesini yüklemeniz gerekecektir. Bu güncellemeyi yükledikten sonra artık Visual Studio 2008 içerisinde silverlight uygulamaları geliştirmeniz mümkün olacaktır.

Güncelleştirme yapmadıysanız karşılacağınız bilgilendirme ekranı aşağıdaki gibi olacaktır.

update

Bu iki aracı kurduktan sonra artık silverlight uygulamalarını sorunsuz bir biçimde geliştirebilmeniz mümkün olacaktır.

2.0

İyi çalışmalar...

Yorum Gönder

0 Yorumlar

Ad Code

Responsive Advertisement