KTÜ ve Sonrası...

Merhabalar,

KepveBenUzun süredir hem bloguma hem de makale yayınladığım bir çok topluluğa maalesef herhangi bir gönderi yapamıyordum. Bu açıdan beni takip eden herkesten özür diliyorum. Fakat böyle bir şey yapmamım benim açımdan çok önemli bir sebebi vardı. Bu ise benim KTÜ 'deki bölümümden mezun olmak için verdiğim çabalardan ötürüydü ki başardım. :)

Özellikle üniversitede ki son dönemim çok yorucu geçti fakat istediklerimi almış gibi gözüküyorum. Bana bu bilgileri kazanmamı sağlayan akademisyenlerime ve desteklerini esirgemeyen hersekese teşekkürlerimi sunuyorum.  Bana destek veren akademisyenlere gelirsek, benimle en çok ilgilenen ve her sorunumu çözmek için çaba harcayan, her türlü deli düşünceme destek veren Bölüm Başkanım Yrd. Doç.Dr. Zafer KÜÇÜK 'e, canım sıkıldığı zaman benden sohbetten kaçmayan ve sonsuz desteklerini sürekli bana hatırlatan Dekan Prof. Dr. Kenan ÇELİK 'e ve Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Erhan ÇOŞKUN 'a, son senemde benimle düşündüğü herşeyi paylaşan ve düşündüklerim konusunda bana danışan Yrd. Doç. Dr. Orhan KESEMEN 'e ve diğer adını yazmadığım bütün herkese teşekkürlerimi sunuyorum.

Yukarıda isimlerini saydığın öğretim üyeleri arasında öyle biri var ki belki de bloguma şu anda sizlerin okumasında, topluluklarda lider olmamda ve diğer benimle ilgili bir çok konuda kendisinin çok büyük bir payı olmuştur. 3 yıl önce kendisine gidip ben Türkiye Bilişim Derneğinin Genç temsilcisi olmak istiyorum dediğim zaman benimle çok kısa bir süre sonra gel haftaya Ankara 'ya gidip seni temsilci yapalım demesiyle hayatımda büyük bir değişim ve devamında sizlerin de takip ettiği bir çok gelişme hayatımda gerçekleşmiştir. Bana bu büyük katkıyı sağlayan insan ise KTÜ Rektör Danışmanı Bilal KINAY 'dır. O kadar iyi kalpli ve babacan bir insan ki ne tür derdiniz olursa olsun gidip kendisiyle konuşabiliyorsunuz ve sizlere çözüm yolları sunarak mutlu bir biçimde geri dönmenize olanak tanıyor.

Sektörel anlamda ise her zaman sorunlarım konusunda danıştığım ve desteklerini benden esirgemeyen Microsoft 'tan Eminay Yurtseven 'e, Mehmet Nuri Çankaya 'ya ve özellikle de Mehmet EMRE 'ye, Yurtiçi Kargo dan Zafer Şafak TOKCANLI 'ya ve Demirhan ŞENER 'e, Arıkanlı Holding 'ten stratejik planlama danışmanlığımı da yapan Levent ÖZDEMİR 'e, Filika 'dan java ile ilgili bilgilerini benimle paylaşan Akın ERKAYA 'ya ve sohbet etmekten zevk aldığım Servet KOÇ 'a teşekkürlerimi sunuyorum.

Biraz fazla teşekkür oldu farkındayım ama yukarıda isimlerini saydıklarım bana destek verenlerin sadece bir kaçıdır. Hepsini saymaya kalmışsam onlarca sayfa yetmeyecektir. O yüzden aklıma ilk gelenleri tercih ettim.

Karadeniz Teknik Üniversitesi konusunda biraz değinmek gerekirse, herkesin aklında olan ortak bir soru var, " Neden ÖSS 'den aldığın puan evininde olduğu İstanbul 'daki üniversitelerde istediğin bölümleri kazanmana yeterken faklı bir üniversiteyi saçtin? "

Bu soruyu o kadar çok açıkladım ki bir kerede genel olarak açıklayayım dedim. Şimdi benim düşüncem şu yöndeydi. İlk olarak kendimi en üst düzeyde geliştirmek istiyordum ve bu gelişimi sadece ders konusunda değil adımı Türkiye 'de sektörümde büyük bir topluluğun tanıması için elimden gelen her şeyi yapmak şeklindeydi. Daha önce ki öğrencilik tecrübelerimi de göz önüne aldığımda yalnızca okul derecelerine girip başka bir şey yapmayan bir öğrenci olduğumu anlamış ve İstanbul 'da okumaya devam edersem durumun yine değişmeyeceğini düşündüm. Bu sebepten ötürüde bütün tercihlerimi İstanbul dışı yaptım (Ankara ve İzmir 'i de tercih etmeden çünkü oralarda da aileden yaşayanlar vardı ve durum değişmeyecekti). Sonuç olarak ta ismini bile duymadığım ama geleceğinin sınırsız olduğuna inandığım bir bölüme geldim. İstatistik ve Bilgisayar Bilimleri.

Peki bu bölüm neydi? Mekatronik Müh. gibi miydi yoksa iki bölümü birden mi bize okutturacaklardı ? Sorular böyle uzayıp gidiyordu. Bölümle ilgili net bilgileri aldığım zaman iki bölümü de okuttukları ve yurtdışında bölüm mezunlarının Yazılım Mühendisi ünvanı aldığını, Türkiye de hiç kimsenin bölümü tanımadığı ve sadece devlet üniversitesi olarak KTÜ 'de olduğunu öğrendim. Bu demek ki yaptığımız her şey dikkatlice incelenekti. Ayrıca bölüm yeni bir bölüm değil yaklaşık 15 yıllk bir bölümdü. Üniversite yaşamım başladı ve kendimi geliştirme işlemlerine bölüm kulübünden insan kaynakları başkan yardımcısı olarak başladım. Sonra böyle uzayıp gitti. Ama asıl önemli şey bize üniversite yaşamamız boyunca yalnızca temel bilgilerin verildiği ve bizler ekstra bilgiler öğrenmek istersen daha fazla çaba harcamamız gerektiğini kavramış olamamız gerektiyor. Eğer bu bilinçle üni. yaşamınıza başlarsanız bence hiç bir şeyden korkmayın. Okulunuz bitmeden aylar önce işiniz hazır olacaktır.

Bölüm ile bilgiler böyle uzayıp gider. Ben bunun yerine sizlere üniversitenin ana giriş kapısının resimleri sizlere vereceğim. Benim çok hoşuma gidiyor burası. Ayrıca unutmayın Karadeniz Teknik Üniversitesinin kampüsü herkes tarafında harika olarak bilinmektedir.

IMG0118A IMG0119A IMG0120A

Dşğer resimleri zaten klasik fakülteler, dekanlıklar, rektörlük falan filan :) Bi de çok güzel bir nokta var. Eğer uçakların kalkışını ve inişini izlemeyi seviyorsanız. Hava limanı hemen üniversitenin yanında ve üni. yönetimi bizler bu uçakları izleyebilelim diye balkonlar ismi verilen güzel yerleri yapmışlar. Hava limanının altında da hemen deniz var. İsteyen yüzebilsin diye:)

Sizlere bahsedeceğim son konu ise şuan da kime destek verdiğim konusudur. Son bir aya kadar üzerimde ki temcilcilikleri kime vereceğim konusunda herhangi bir fikrim yoktu. Çünkü kriterim bilginin yanıda temiz kalpllik ve insanlara güven veren bir kişiliğe sahip olmaktı. Beni tanıyanlar da bilirler ben kolay kolay bir insana destek veren bir kişi değilimdir. Bu sebepten ötürüdür ki kimseye seni destekliyorum diyemiyordum. Sonunda o kişiyi de bulmuş olmanın huzuru ile okuldan ayrılıp evime dönebildim. Peki nasıl seçtim sorusuna gelirsek, hiç bilmediği bir konuyu sadece bir günden öğrenebilen, insanların bakarken güven hissettiği ve iyi kalpliliğine hayran kaldığı ayrıca kişiliği de benim kinin kopyası olan birisiydi kendisi. Bu kriterler konusunda benim yapacağım tek şey kendisini desteklemek olacaktı. Desteklediğim kişi ise alt dönemimden sevgili Duygu ÇAĞLAR 'dır. Kendisine belirttiğim gibi buradan sizlere de söylemek isterim ki okulu esnasında kendisine her konuda sınırsız destek sunacağım. Ayrıca okulu bittiği zaman da kendisini yardımcım olarak çalıştığım yerde işe aldırtacağım. Çünkü sektöründe bu kadar iyi kalpli ve öğrenme azmi olan insanlara ihtiyacı var. Kendisine söylediğim diğer birçok konuda desteğimi esirgemeyeceğim ve sevmediğim Trabzon 'a yalnızca Duygu ÇAĞLAR 'ı desteklemek için hafta sonları zaman buldukça gitmeye çalışacağım.

Ayrıca kendisinin de bana olan desteklerinden ötürü teşekkürlerimi sunuyorum. İnsanının rahatlıkla her konuda sohbet edebileceği bir arkadaşının olması çok güzel bir duygu. :) Teşekkürler Duygu...

Desteklediğim kişi kararımı asla değiştirmemek üzere DUYGU ÇAĞLAR 'dır. Bir yıl içerisinde kendisinin ismini çok sık biçimde duyacağınızdan emin olabilirsiniz.

Sonuç olarak okulla ilişkim kesildi. İstanbul 'a geri döndüm ve desteklediğim kişiyi belirledim. 1 - 2 haftaya kadar da çalıştığım şirketi ve pozisyonumu sizlere buradan duyuracağım. Tabii bunu yapmadan önce WPF - Temel Tipler ve sınıflar makalemi yayınlayacağım. Yaklaşık 16 gündür başlayıp bitirmediğim bir makaledir.

Herkesin yaşamında başarı olması dileğimle...

Yorum Gönder

3 Yorumlar

Adsız dedi ki…
ben de bu yıl bu bölüme 1. sınıf olarak başladım ama kendimi nasıl gelişticeğimi hangi basamakları takip edeceğimi bilmiyorum bana yardımcı olrsanız cok mutlu olurum lütfen çünkü ben de bu konu ilerlemek istiyorum
Unknown dedi ki…
Bence bu bölüm adını sizin gibi değerli kişiler üst sıralara çıkartıyor, sizin gibi bu bölümü isteyerek ve başka bölümleri kazanabileceği halde risk alarak bu bölümü tercih eden kardeşlerinize desteğinizi esirgemeyecenizi düşünüyorum. KTÜ'nün ve bu bölümün size ve sizin gibi abilerine ihtiyacı var. Üniversitede yapılacak organizasyonlarda da sizleri görmek isteriz.
Turhal Temizer dedi ki…
Sadece KTÜ değil. Türkiyenin diğer üniversitelerinde verilen seminerlere ve konferanslara da elimden geldiğğimce katılmaya çalışıyorum. Davet ederseniz kendi üniversiteme de katılmak isterim...

Ad Code

Responsive Advertisement