Adam Fawer - Empati ==> Kitap Yorum

empati

Duygusal sınırlarda bir yolculuk: Empati
“YaÅŸamınızın kontrolü sizde deÄŸil.
Öyle olduğunu düşünebilirsiniz, ama yanılıyorsunuz.
Elbette ki kendi kararlarınızı kendiniz vermekte özgürsünüz.
Bu kitabı kapatabilirsiniz.
O sandalyede oturmaya devam edebilirsiniz.
Ya da gözlerinizi oymak gibi çılgınca bir şey yapablirsiniz.
Ne isterseniz yapabilirsiniz.
Ama sorun ÅŸurada: Ne isteyeceÄŸinizi kontrol edemezsiniz.
Kitabevine girdiÄŸimde yeni çıkanlar bölümüne göz atarken karşılaÅŸtım bu kitapla. Olasılıksız adlı büyük yankı uyandıran kitabın yazarı Adam Fawer’ın 2. kitabı Empati. Olasılıksız’dan sonra Adam Fawer’ın yazma yeteneÄŸine hayran olmuÅŸtum zaten. Kitabın arka kapağına baktığımda bu sözler karşıladı beni ve karmaşık düşünceler denizinde sürüklenmeye baÅŸladım. Kitabı edinip okuduÄŸumda ise ÅŸunu gördüm ki Empati hem içerdiÄŸi heyecanla hem de yazarın zaman zaman baÅŸvurduÄŸu geriye dönüşlerle okuyucuyu her daim tetikte tutabilen, okuyucunun ilgisini dağılmadan muhafaza edebilen bir kitap. Yazar kitap sayfaları arasında okuyucuyla bir kedinin fare ile oynaması gibi oynuyor. Ä°ÅŸin güzel tarafı ise bu oyun sırasında okuyucu kendini bir dedektif gibi hissediyor ve en önemli ipucunun kitabın sonunda elde ediyor.
Konusunu kısaca anlatmak gerekirse kitapta beyin yapısında farklılıklar olan birkaç çocuğun devletin gizli amaçları uğruna empati yeteneklerinin sömürülmesi işleniyor. Daha sonra bu çocuklar içinde bulundukları durumdan kurtarılıp yeteneklerini kullanmalarını engelleyecek bir işlene tabi tutuluyorlar. Kitap da bu yeteneklerine yeniden kabuşmalarını anlatarak başlıyor.
Genel olarak dini sömürüden güç hırsına, cinsel tercihlerden insan iliÅŸkilerine kadar pek çok konuda bir ÅŸeyler söyleyen bu kitaba kitaplığınızda bir yer açmanızı tavsiye ederim. Felsefeyi, bilimi, gizemi yaÅŸamak için güzel bir yol, kaçırmayın derim…

Olasılıksız kitabının yorumu için bu linki kullanabilirsiniz...

Yorum Gönder

1 Yorumlar

Semazem dedi ki…
http://cihangirgulegen.com/gunce/?p=90

Ad Code

Responsive Advertisement