Windows Vista - ip ucu

Sizlere Windows Vista ile ilgili bir ip ucu paylaşacağım. İp ucu sayesinden dosya taşıma ve açma işlemlerinden sağlanacak kolaylık çok daha fazla olacaktır. İşletim sistemini kullanırken karmaşık dosyaları seçerken en sık kullandığımız yöntem ctrl tuşuna basılı iken istediğimiz dosyaları seçer ve yapacağımız işlemleri yapmaya çalışırdık. Fakat bu işlem esnasında ctrl tuşuna basan parmağımız ağrır ve kaldırıp tekrar koyduğumuzda seçtiklerimizin hepsinin silinebilmesi ile de karşılabiliriz. Bu sorundan ötürü Windows Vista yı geliştirenler çok güzel bir özellik düşünmüşler ve bu dosya seçim işleminde Checkbox kontrolü ekleyerek yapacağımız işlemleri sadece fare ile yapılmasına indirgemişlerdir. Bu özelliği nasıl açacağız diyorsanız aşağıdaki adımları takip edip daha sonrasında sizlede bu kolaylıktan yararlanabilirsiniz.

Bilgisayarınızda herhangi bir dosya açtıktan sonra klasör özelliklerine girerek resimde ki gibi checked özelliğini aktif duruma getiriniz.

folderOptions

Daha sonrasında ise yaptığınız işlemi onayladığınızda aşağıdaki gibi bir dosya gösterimi ile karşılaşırız ve istediklerimizi seçerek işlemlerimizi yapabilme olanağı kılarız.

folderCheckboxView

Bu güzel özelliği kullanarak kendinize kolaylık sağlamanız dileğiyle...

Not: Windows Vista 'nın Checked özelliÄŸi hakkında beni bilgilendiren stajerim (gördüğüm en azimli insan) Sermin YaÄŸcı 'ya teÅŸekkür ederim...

Yorum Gönder

2 Yorumlar

Oguzhan dedi ki…
Teşekkürler :)
SavaÅŸ YaÅŸar dedi ki…
Faydalı bir ipucu, fare ile seçim yapmak için çizim yapmak gerekiyordu, çizim olayından kurtaran bu ipucu için teşekkürler

Ad Code

Responsive Advertisement