Visual Studio 2008 - Run as Administrator

Windows Vista ya da 7 işletim sistemlerinde Visual Studio 2008 ile çalışırken IIS üzerinden geliştirilecek uygulamalar için bu yerel sunucuya erişmek istendiği durumlarda yapılması gereken bir kaç işlem vardır.
VS2008 ile yerel sunucu üzerinde uygulama geliştirmek istediğimizde bize admin olarak uygulamayı açmanız şeklinde bir mesaj vermektedir. Bu mesajı engellemek için mantıken uygulamayı administrator ile açmamız gerekmektedir. Bu işlem için yapılması gerekenler aşağıdaki gibidir.
Birinci basit çözüm Visual Studio 2008 üzerinde saÄŸ tıklama sonrasında admin olarak çalıştır demektedir. Ancak bu iÅŸlem sadece bir seferliÄŸine mahsus bir çözüm olmakla birlikte bir daha ki sefere tekrardan açmak istediÄŸinizde iis ‘i göremeyiyor oluruz.
Ä°kinci çözüm ise kalıcı olandır. Visual Studio 2008 ‘in üzerinde saÄŸ tıklama yaptıktan sonar özellikler seçeneÄŸinden aÅŸağıda çıkan ekranda admin olarak çalıştır seçeneÄŸini seçip deÄŸiÅŸiklikleri uyguladığınızda artık her açışınızda sorunsuzca çalışıyor olacaksınız.


Umarım yararlı olabilir.

Yorum Gönder

0 Yorumlar

Ad Code

Responsive Advertisement