Visual Studio – Açık Olan Dökümanları Kapatmak

Merhabalar,

Visual Studio ile uygulama geliştirirken en sık yapılan işlemlerden biri de açık olan kod dosyalarını kapatmaktır. Bu işlem Visual Studio 2010 öncesinde biraz daha uğraştırırken 2010 sürümüyle birlikte biraz daha kolaylaşmıştır.

image_thumb_1  Visual Studio 2010 öncesi…

image_thumb Visual Studio 2010…

Yukarıdaki görüntülerden de göreceğiniz üzere VS2010 ile açık olan tabları kapatmak biraz daha kolay olmakta birlikte hepsini kapatmak istediğimizde ya da sadece biri kalsın diğerlerini kapatalım dediğimizde uğraştırıcı bir işlem olmaktadır. Ayrıca her kapatma işlemi için tek tek bu kapatma yerine gelmek oldukça yorucu bir işlem olacaktır. (Bu işlemi günde ortalama 100 seferden fazla yapıyoruzdur :) )

O zaman bu dökümanları nasıl kapatabileceğimize ilişkin imkanlarımızı inceleyelim.

1.) Windows->Close All Document

Bu seçenek yardımı ile açık olan bütün dökümanları yani kod dosyalarını iki tıklama ile kapabilme imkanımız vardır. Ayrıca bu işlemin klavye kısa yolu Alt+W,L şeklindedir. Bu adımları takip ederekte basit bir şekilde açık olan bütün dökümanları kapatabilmeniz mümkündür.

img1

2.) CTRL+F4

Eski alışkanlıklarımızdan olan bu kısayol açık olan kod dosyasını kapatmaya yaramaktadır.

3.) Sağ Tıklama –> Close All But This

Eğer sadece tek dökümanı açık bırakıp diğerlerini kapatmak istiyorsak bu seçeneğin kullanılması büyük çabuk sağlamaktadır.

img2

4.) Fare Orta Tuş (Tekerlek) Tıklamak

Farenin ortasında yer alan tekerleğin tıklama özelliğini kullanarak açık olan kod dosyalarını kapatmaktır. Bu işlemin fareyi götürüp kapatma tuşu üzerinden kapatmak pek bir farkı yokmuş gibi gözükse de kapatma yerine gidilmeden kapatılmasından ötürü çok daha rahat bir kullanım sağlamaktadır.

Bu son seçenek ile temel kısayollara değinmiş olduk. Peki neden bu açık olan dökümanları kapatmak önemlidir? Çünkü tekrardan proje açıldığında bu dosyaları tek tek yüklemeye çalışacağından VS üzerinde açılma süresinde yavaşlamaya sebep olacaktır. Yapacak olduğumuz bu işlemler sonrasında ise projelerin açılma sürelerini kısmen hızlandırmış olacağız.

İyi günler…

Yorum Gönder

0 Yorumlar

Ad Code

Responsive Advertisement