Visual Studio 2010 – Proje Pinlemek

Visual Studio 2010 ve Windows 7 üzerinde sıklıkla kullanılan projeleri, uygulama dosyalarını ya da kod bloklarını pinleyerek çok daha basit bir şekilde erişilebilmesine olanak vardır. Daha önceleri en son açılan projeler listesinde yer alanlar arasında istediğimiz proje var ise işimiz kolay oluyordu. Ancak eğer ki o liste açık değilse projenin kaydedildiği yeri bulup projeyi açmak gerekecekti. İşte bu tür zaman kayıtlarını engellemek için sık kullanılan projelerin pinlenebilmesi mümkündür.

İlk olarak Windows 7 ile başlangıç çubuğunda yer alan ikon yardımı ile pinleme işleminin nasıl yapılacağına göz atalım. Bu listede yer alan Visual Studio 2010 ikonunun üzerine sağ tıklama yaptığımızda en son açtığımız projeler bize listelenmektedir. Bu listeleme görüntüsüne JumpList deniyor. Jumplist ‘te yer alan projelerin üzerine geldiğimizde pinleme yapabilmek için ufak bir ikon gözüküyor.

1 

Sağ tarafta yer alan pin ikonuna tıkladıktan sonra ise Recent bölümünün üstüne bir alan daha açılacak ve pinlenen projeler & uygulamalar görüntüleniyor olacaktır.

2

Windows 7 JumpList yardımı ile yapabileceğimiz bu işlemi Visual Studio 2010 üzerinden de son açılan projeler ekranından yapılabilmesi mümkündür.

3

Projeyi pinledikten sonra ne kadar fazla proje eklersek ekleyelim seçtiğimiz hep orada kalmaya devam edecektir.

Bu yazımızda basitçe Visual Studio 2010 ile kullandığımız projeleri nasıl pinleyerek daha rahat kullanabileceğimize değinmeye çalıştık.

Kolay gelsin.

Yorum Gönder

0 Yorumlar

Ad Code

Responsive Advertisement