Qualcomm - MU Mimo (Multi User MIMO)

Wi-Fi standartları, gereksinimleri her geçen gün artan içerikleri sorunsuzca aktarabilmek için geliştiriliyor. Son olarak Qualcomm, Wi-Fi'ı daha da hızlandıracak MU-Mimo teknolojisini duyurdu.

MU-Mimo (çoklu kullanıcı, çoklu giriş ve çoklu çıkış), kablosuz ağlarda önemli bir atılım olarak kabul edilecek. Wi-Fi erişim noktaları, şu an kendisine bağlananlara sırayla hizmet veriyor, yani sadece tek bir kişi hizmet alırken, diğerleri bekliyor. Birkaç senedir üzerinde çalışılan MU-Mimo ise birden çok kullanıcı grubuna veri gönderebiliyor. Qualcomm, MU-Mimo'yu kullanmanın sol şeridi kullanmaya benzediğini söylüyor: "Wi-Fi otobanında bir değişiklik yok, ancak diğer kullanıcılarla gruplanmak, çok daha hızlı gitmenizi sağlarken, diğer şeritlerin de yoğunluğunu azaltıyor."

Qualcomm, ağın ve ağı kullananların MU-Mimo'yu kullanmaları halinde ağ hızlarının 2-3 kat hızlanacağını söylüyor. Bu teknolojiyi kullanmayan cihazlar da performansa artık görecekler, ancak bu MU-Mimo'yu kullananlarınki kadar çok olmayacak.

Qualcomm, MU-Mimo çiplerini Wi-Fi kullanan kablosuz router, erişim noktası, akıllı telefon, tablet üreticilerine satmayı planlıyor. Firmanın yeni teknolojiyi tüketicilere satışa sunmadan önce 2015'in ilk çeyreğinde gösterme planları da var.

http://en.wikipedia.org/wiki/Multi-user_MIMO

Yorum Gönder

0 Yorumlar

Ad Code

Responsive Advertisement